Flag

Karamelové sušenky

asi 60 kusů
Jednoduché
40
Pro zamilované
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
220 ghladká mouka
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
125 gmáslo nebo margarín - změklé
Na náplň
100 gmáslo
80 gcukr
400 mlkondenzované mléko slazené
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
Na ozdobení
200 gčokoláda mléčná
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (20 x 30 cm) a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na několika místech propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání povaříme, dokud náplň nezíská karamelovou barvu (asi 8 minut). Náplň naneseme na korpus, uhladíme a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.

4

Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu, necháme rozpustit a naneseme na náplň. Pomocí dortové karty nebo vidličky vytvoříme vzor a necháme ztuhnout. Sušenky ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (5 x 2 cm).