Flag

Kaštanový zákusek

asi 12 porcí
Jednoduché
70
Netradiční podzimní a vánoční pochoutka z jedlých kaštanů.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 kusůbílek
špetkasůl
5 kusůžloutek
70 gmed tekutý
400 gkaštanové pyré
100 gmandlové plátky
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
30 gšpaldová mouka celozrnná
80 mlolej
100 gjedlé kaštany vařené rozmačkané
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem 20 x 30 cm
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s medem. Přidáme kaštanové pyré, plátky mandlí, pastu, kůru, mouku, olej a sníh z bílků a vařečkou vymícháme dohladka. Nakonec do směsi vmícháme rozmačkané kaštany a ještě krátce zamícháme. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.