Flag

Kečup

asi 6 - 7 sklenic (á 375 ml)
Středně obtížné
35
Originální domácí kečup s Pomůckou ke konzervování Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
2 kgrajčata masitá
250 gcibule
200 gcukr krystal
3 KLsůl
1 KLmletá sladká paprika
0,5 KLpepř bílý mletý
125 mlvinný ocet
0,5 KLPomůcka ke konzervování Dr. Oetker
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
1

Rajčata omyjeme, vykrájíme zbytky po stopkách a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do vyššího hrnce se širokým dnem a necháme na mírném ohni asi 1 hodinu povařit. Po odstavení z ohně necháme chvíli vychladnout a po částech rozmixujeme.

2

Propasírujeme přes síto a necháme znovu na mírném ohni vařit, dokud kečup nezhoustne. Podle chuti opepříme a vmícháme Pomůcku ke konzervování.

3

Ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.