Flag

Koláč s marcipánovou drobenkou

asi 24 porcí
Jednoduché
40
Voňavý netradiční koláč s Marcipánem Dr.Oetker provoněný různými druhy koření
Přísady
Příprava
Náš tip
Koláč můžeme podávat s ovocem a vyšlehanou šlehačkou. Koláč lze i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na drobenku
300 ghladká mouka
50 gcukr
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
150 gmáslo změkklé
2 ksžloutek
1 PLvoda
Na těsto
2 baleníMarcipán Dr. Oetker
250 gmáslo změkklé, nebo margarín
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
2 ksbílek
250 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
20 gHolandské kakao Dr. Oetker
1 na špičku nožeskořice mletá
na špičku nožekardamom
trochuhřebíček mletý
na špičku nožemuškátový oříšek mletý
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme nastrouhaný marcipán, máslo, žloutky a vodu a ručně vypracujeme drobenku.

2

Na přípravu těsta nastrouháme do mísy marcipán. Přidáme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a bílky a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kořením a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch naneseme stejnoměrně drobenku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečený koláč necháme vychladnout. Poté ho nakrájíme na 12 stejných čtverců a každý ještě diagonálně rozkrojíme na polovinu.

Náš tip

  • Koláč můžeme podávat s ovocem a vyšlehanou šlehačkou. Koláč lze i zamrazit.