Flag

Kornouty s růžovým krémem

asi 5 porcí
Jednoduché
60
Krémové pokušení nejen na Valentýna se Zlatým klasem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
300 mlmléko plnotučné
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
3 zarovnané KLmoučkový cukr
60 gmáslo
100 gmascarpone nebo odtučněného tvarohu
1 ksgranátové jablko
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Na polevu
90 gčokoláda hořká
2 KLkokosový olej
Na ozdobení
Zdobení pestré Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
5 ksoplatkový kornout na zmrzlinu
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukry podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme máslo a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme mascarpone nebo tvaroh a vymícháme dohladka. Z granátového jablka vyjmeme zrnka a pár si jich odložíme na ozdobení. Zbylé pomocí ponorného mixéru rozmixujeme, přecedíme přes sítko a v kastrůlku s trochou cukru zredukujeme na hustý sirup. Sirup krátce vmícháme do krému i trochou barvy a uložíme do chladničky.

2

Na polevu v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem. Do polevy namočíme okraje nebo špičky kornoutů, posypeme zdobením a necháme v chladničce zatuhnout. Trochu polevy můžeme nalít dovnitř kornoutů.

3

Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme do kornoutů. Povrch ozdobíme odloženými zrnky granátového jablka.