Flag

Krém z modrého sýra s karamelizovanou cibulkou

asi 6 porcí
Jednoduché
80
Originální sýrový předkrm s karamelizovanými fíky a Vega gelem Dr. Oetker pro Vás bude chuťovým zážitkem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na krém
190 gzakysaná smetana
160 mlsmetana ke šlehání 33%
1 KLpažitka čerstvá nasekaná
1 KLbazalka čerstvá nasekaná
110 gmodrý sýr nahrubo nastrouhaný
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
150 mlvoda
sůl podle chuti
pepř podle chuti
česnek rozmačkaný (2 stroužky)
Na karamelizovanou cibulku s fíky
1 PLolivový olej
1 kscibule červená najemno nakrájená
2 ksfíky nakrájené na kousky
1,5 PLkokosový cukr
3 větévkytymián čerstvý
sůl podle chuti
pepř podle chuti
1 PLbalsamikový ocet
Ještě potřebujeme
6 ksmisky
olej na vymazání
1

Na přípravu krému v míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou, pažitkou, bazalkou a polovinou sýra. Vega gel smícháme s vodou, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu a odstavíme. Přidáme zbytek sýra a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom ihned nalijeme ke směsi a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a česnekem a ihned nalijeme do mističek vymazaných olejem. Odložíme do ledničky ztuhnout na 1-2 hodiny.

2

Do kastrůlku nalijeme olej. Přidáme cibuli a fíky a krátce orestujeme. Potom přidáme cukr, tymián, sůl, černé koření a ocet a na mírném ohni asi 30 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Krém vyklopíme na talířek a podáváme s karamelizovanou cibulkou s fíky.