Flag

Krémové řezy

asi 25 porcí
Středně obtížné
60
Ideální ke kávě nebo čaji
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
190 gmoučkový cukr
190 gořechy vlašské mletých
3 zarovnané PLhladká mouka
Na náplň
60 mlmléko polotučné
5 ksžloutek
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
200 gmáslo změklého
Na polevu
30 mlcitrónová šťáva
100 gmoučkový cukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr a ušleháme dotuha. Ořechy s moukou dobře smícháme a opatrně ručně zlehka vmícháme do ušlehaných bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Po upečení těsto ihned po délce plechu rozkrojíme na čtyři stejné pruhy a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme v kastrůlku mléko, žloutky, cukr a vanilínový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme vychladlý krém a vše elektrickým ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšším stupni do krémové konzistence.

4

Vychladlé upečené proužky oddělíme od papíru, potřeme krémem a složíme do řezu. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladit.

5

Na přípravu polevy smícháme citrónovou šťávu a cukr a řezy potřeme. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme řezy.