Flag

Linecké jablko-skořicové koláčky

asi 50 kusů
Jednoduché
70
Křehká vánoční kolečka s voňavým krémem z Premium Pudingu Jablko & Skořice Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
400 gmáslo změklé nebo margarín
2 ksžloutek
1 ksvejce slepičí
Na krém
2 balíčkyPremium Puding Jablko & Skořice Dr. Oetker
600 mlmléko plnotučné
4 zarovnané PLcukr
250 gmáslo změklé
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru kolečka (ø 6 cm a 2 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, žloutky a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na přípravu krému uvaříme Pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen se 600 ml mléka a 4 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout.

3

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme s těsta pomocí válečku plát a o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Do 25 koleček vykrojíme menším vykrajovátkem střed.  Kolečka přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

4

Kolečka necháme vychladnout.

5

V míse vyšleháme změklé máslo elektrickým ručním šlehačem a postupně do něj zašleháme vychladlý puding. Krémem naplníme cukrářský sáček a  naneseme ho na plná kolečka. Přiklopíme kolečky s vykrojenými středy a uložíme do chladničky ztuhnout.