Flag

Makronky

asi 20 - 25 kusů
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
150 gmandlová moučka
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
2 kscukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Poté krátce zašleháme mandlovou moučku. Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich obarvíme jinou barvou. Cukrářský sáček naplníme těstem, zvlášť zeleným a zvlášť modrým a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme makronky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na slepení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme náplní, se kterým slepíme vždy dvě makronky stejné barvy k sobě.