Flag

Ořechové tartaletky s čokoládovým krémem

asi 6 porcí
Středně obtížné
80
Nejen na slavností příležitost se hodí toto křehké ořechové-čokoládové potěšení s Vega gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
60 gořechy lískové mleté
80 gkokos strouhaný
60 govesné vločky
špetkasůl
2 zarovnaná KLkokosový cukr
100 gkokosový olej změklý
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
350 gjogurt bílý polotučný
100 gčokoláda hořká rozpuštěná
2 PLjavorový sirup
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobení
50 gpistácie nesolené
150 gmaliny čerstvé
Ještě potřebujeme
6 ksformičky na tartaletky (Ø 10 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse smícháme ořechy, kokos, vločky, sůl a cukr. Přidáme kokosový olej a pastu a ručně důkladně promícháme. Hmotu rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Tartaletky necháme ve formičkách vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse smícháme jogurt s čokoládou a sirupem. Vega gel smícháme s vodou, nalijeme do kastrůlku a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému.  Krém naneseme na tartaletky.

4

Povrch ozdobíme nasekanými pistáciemi a malinami.