Flag

Ořechovo-vanilkové obloučky

asi 30 kusů
Středně obtížné
60
Křehké a voňavé těsto posypané Vanilkovým cukrem Dr. Oetker. Vyzkoušejte a uvidíte, jak rychle bude mizet.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, můžeme použít váleček nebo láhev. Místo Vanilkového cukru můžeme použít i Skořicový cukr Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
280 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
160 gmáslo změklé
2 ksžloutek
Na potření a posypání
2 ksbílek
100 gořechy vlašské strouhané
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
rádýlko
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
forma na srnčí hřbet nebo plechovka
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto odložíme asi na 30 minut do chladničky ztuhnout. Těsto na pomoučené pracovní desce vyválíme pomocí válečku na plát asi 3 mm vysoký. Pomocí rádýlka z těsta nakrájíme proužky 2,5 x 8 cm. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Proužky přeneseme na obrácený srnčí hřbet nebo plechovku (uvnitř zatížíme, aby se nepřeklopila), potřeme sněhem a povrch posypeme ořechy smíchanými s vanilkovým cukrem.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, můžeme použít váleček nebo láhev. Místo Vanilkového cukru můžeme použít i Skořicový cukr Dr. Oetker.