Flag

Ořechový dort s karamelovou pokrývkou

12 porcí
Jednoduché
100
Slavnostní dort, kterému nikdo neodolá. Připravte ho se Zlatým klasem od Dr. Oetkera.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
90 gcukr
60 gmouka polohrubá
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
100 gcukr
1 ksžloutek
150 gmáslo
50 gořechy lískové pražené mleté
Na ozdobení
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
20 gořechy lískové pražené celé
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a metličkou důkladně střídavě se sněhem vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem a žloutkem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme ořechy a za občasného míchání necháme vychladnout. Poté do Zlatého klasu zašleháme máslo.

4

Korpus jednou podélně rozřízneme a promažeme polovinou náplně. Zbytkem  náplně potřeme povrch dortu.

5

Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou potřeme strany a povrch dortu. Dozdobíme třtinovým cukrem a celými ořechy.