Flag

Oříšky v čokoládě

asi 40 kusů
Středně obtížné
60
Lískové oříšky na perníkovém podkladu zalité čokoládovou Polevou tmavou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 gcukr třtinový
špetkasůl
2 zarovnaná KLPerníkové koření Dr. Oetker
125 gmed tekutý
50 gmáslo změklé
2 PLmléko polotučné
Na pokrytí a polevu
300 gořechy lískové oloupané celé opražené
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a perníkovým kořením. Přidáme med, máslo a mléko a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a ostrým nožem nakrájíme na obdélníky asi 3 x 7 cm. Přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Na povrch hustě naskládáme lískové ořechy a lehce přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Perníčky necháme vychladnout.

4

Polevy rozpustíme podle návodu na obale a povrch perníčků polijeme.