Na přípravu těsta vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr, aroma a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s kypřicím práškem a zlehka ručně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Piškotový plát opatrně uvolníme, vyklopíme na papír na pečení vysypaný moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Papír na pečení zatím neodstraňujeme.
Na přípravu náplně namočíme želatinu do vody podle návodu na obalu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni téměř dotuha.
Do šlehačky vmícháme citrónovou šťávu, prosetý moučkový cukr a citrónovou kůru. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Nejdříve vmícháme asi 2 polévkové lžíce šlehačky pomocí metličky do rozpuštěné želatiny, poté ihned vmícháme želatinovou hmotu do šlehačky a ušleháme zcela dotuha.
Papír na pečení opatrně stáhneme z upečeného plátu. Piškotový plát potřeme náplní, od delší strany zarolujeme a nejméně na 2 hodiny uložíme do chladničky.
Před podáváním posypeme povrch rolády moučkovým cukrem.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :40 1 roláda