Flag

Papájový dezert

asi 4 porce
Jednoduché
20
Dezert pro milovníky exotických chutí s Dort-želé a VEGA Gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kspapája střední
2 ksbanán
trochuzázvor čerstvý (asi 2 cm)
2 PLmed tekutý
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
jogurt bílý polotučný
šťáva pomerančová z 3 pomerančů
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
150 mlvoda
1 balíčekDort-želé žluté Dr. Oetker
125 mlveganská smetana
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 ksdezertní poháry
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu v míse papáju s banánem, nastrouhaným zázvorem,  medem a pastou rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Osm PL odebereme a doplníme do 350 g bílým jogurtem. Do zbytku ovocné směsi nalijeme pomerančovou šťávu do výsledných 250 ml.

2

VEGA Gel připravíme s vodou podle návodu na obale. Nalijeme do směsi s jogurtem a důkladně zamícháme. Rozdělíme do pohárů a necháme v chladničce ztuhnout.

3

Dort-želé smícháme v kastrůlku s druhou ovocnou směsí a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do pohárů na ztuhlou jogurtovou vrstvu a opět necháme v chladničce ztuhnout na 1-2 hodiny.

4

Ozdobíme smetanou.