Flag

Pavlova s ostružinami

asi 12 porcí
Jednoduché
20
Letní pokušení s výrobky Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na bezé
4 ksbílek
špetkasůl
200 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLGustin bez lepku Dr. Oetker
2 PLocet jablečný nebo vinný
Na náplň
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
250 gzakysaná smetana
Na ozdobení
500 gostružiny - očištěné
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na papír na pečení nakreslíme kruh (Ø 20 cm) a položíme ho na plech na pečení.

2

Na přípravu bezé v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně přidáme cukr a vanilínový cukr a šleháme asi 3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Nakonec krátce zašleháme škrob s octem. Bezé naneseme na papír na pečení ve tvaru kruhu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 100 minut

Elektrická trouba: 120 °C

Horkovzdušná trouba: 100 °C

3

Troubu vypneme a bezé necháme v troubě asi 20 minut sušit.

4

Na přípravu náplně vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Krátce metličkou vmícháme zakysanou smetanu a naneseme na vychladlé bezé.

5

Ozdobíme ostružinami a ihned podáváme.