Flag

Pikantní rebarborový koláč

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
Pro odpolední siestu
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 gmáslo nebo margarínu změklého
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
Na ovocnou náplň
500 grebarbora
250 grybíz červený čerstvého nebo zmrazeného
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
50 gcukr
250 mlnektar z černého rybízu
Na krém
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
200 mlmléko polotučné
Na posypání
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.

3

Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

5

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla