Flag

Plněné chlebíčky

24 kusů
Středně obtížné
105
Těsto na plněné chlebíčky vhodné na každou oslavu se vám povede díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Tento recept se bude hodit také v letních měsících, kdy můžeme špenát zaměnit za nastrouhanou cuketu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 KLsůl
pepř čerstvě mletý
9 PLolivový olej
1 ksbílek
250 mlvoda vlažná
Na náplň
200 gšpenát listový čerstvý
130 gparmazán strouhaný
200 gtavený sýr
100 gšunka nakrájená
pepř čerstvě mletý
Na potření a posypání
1 ksžloutek
1 PLmléko polotučné
20 gparmazán strouhaný
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

V míse smícháme mouku s droždím, solí a pepřem. Přidáme olej, bílek a vodu a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Na náplň umyjeme špenát a necháme na sítku okapat. Poté ho nakrájíme a vložíme do mísy. Přidáme parmezán, tavený sýr, šunku, opepříme a důkladně promícháme.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 3 díly. Každý díl pomocí válečku vyválíme na čtverec 30 × 30 cm. Na každý čtverec naneseme třetinu náplně a pevně stočíme. Pomocí nůžek každou rolku nastříháme pod úhlem na 8 kusů. Chlebíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení.

4

Povrch chlebíčků potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem rozšlehaným v mléce. Posypeme parmezánem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Chlebíčky necháme zchladnout.

Náš tip

  • Tento recept se bude hodit také v letních měsících, kdy můžeme špenát zaměnit za nastrouhanou cuketu.