Flag

Plněné ořechy

70 kusů
Jednoduché
40
Oblíbené vánoční cukroví v moderním pojetí, v kombinaci s Černým kakaem Dr.Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Černé i světlé ořechy pečeme namixované na jednom plechu, abychom podle světlých poznali, zda je černé těsto správně upečené.Ořechy uchováváme v chladu. 
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
120 gořechy vlašské mleté
100 gmoučkový cukr
250 gmáslo změklé
2 zarovnaných PLČerné kakao Dr. Oetker
Na krém
100 gmáslo změklé
100 gmoučkový cukr
40 gořechy vlašské
Ještě potřebujeme
formička na ořechy
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s ořechy a cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu  těsta obarvíme kakaem. Těsta postupně vymačkáme do vymazaných formiček.  Formičky rozložíme na plech na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Pečivo necháme krátce zchladnout a ihned vyklepneme z formiček.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr a ořechy a vyšleháme dohladka. Vždy světlé a tmavé ořechy slepujeme krémem k sobě.

Náš tip

  • Černé i světlé ořechy pečeme namixované na jednom plechu, abychom podle světlých poznali, zda je černé těsto správně upečené.Ořechy uchováváme v chladu.