Flag

Podzimní kávový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
40
sametový
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníPiškotové variace Dr. Oetker
100 gmandle (mleté)
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
5 ksvejce slepičí
50 gčokoláda hořká (nastrouhaná)
Na náplň
750 mlsmetana ke šlehání 33%
3 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
40 gmoučkový cukr
15 ginstantní káva
Na ozdobení
25 gmandle (plátky)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na piškotové těsto s mandlemi a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme ve formě vychladnout. Poté korpus vyjmeme z formy a podélně ho rozřízneme tak, aby spodní díl korpusu byl vyšší. Vrchní díl korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodní díl korpusu přeneseme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do polotuha. Přidáme kávu a vyšleháme dotuha. Náplň naneseme do formy na spodní díl korpusu a uhladíme.

4

Na ozdobení opražíme na teflonové pánvi mandlové plátky a vmícháme je k rozdrobenému korpusu. Směs naneseme na povrch náplně, uložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout.