Flag

Rumové banánky v listovém těstě

asi 12 ks
Jednoduché
20
Rychlá chuťovka z listovaného těsta a banánu ochucena třtinovým cukrem s rumovou příchutí pro zajímavější chuť
Přísady
Příprava
Náš tip
Banán můžeme nahradit polovinou oloupané hrušky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
váleček
rádýlko

Přísady

Na těsto
250 glistové těsto
Na náplň
3 ksbanán
2 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Na potření
1 ksvejce slepičí rozšlehané
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Listové těsto na vále rozválíme a rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky o velikosti poloviny banánu.

2

Banány oloupeme, rozkrojíme na polovinu a ještě jednou podélně na polovinu, takže z jednoho banánu jsou čtyři díly. Každý díl banánu položíme rovnou stranou na obdélníček těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zabalíme a posypeme rumovým cukrem. Vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Smetanu s rumovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

4

Po upečení necháme banánky vychladnout, ozdobíme smetanou a podáváme.

Náš tip

  • Banán můžeme nahradit polovinou oloupané hrušky.