Flag

Rumové koblihy

asi 25 kusů
Středně obtížné
30
voňavé k zakousnutí
Přísady
Příprava
Náš tip
Ještě teplé můžeme, pro intenzivnější rumovu chuť, posypat třtinovým rumovým cukrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formička ve tvaru kolečka (Ø 5 cm)

Přísady

Na těsto
250 mlmléko polotučné
50 gmáslo
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
50 gmoučkový cukr
2 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
4 ksžloutek
1 PLcitrónová šťáva
Na smažení
olej
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a třtinovým cukrem. Přidáme žloutky a šťávu a ručně vypracujeme dohladka. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 2 cm. Z plátu vykrájíme kolečka, které necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

4

Usmažené koblížky pokládáme na ubrousky, abychom se zbavily přebytečného oleje.

Náš tip

  • Ještě teplé můžeme, pro intenzivnější rumovu chuť, posypat třtinovým rumovým cukrem.