Flag

Rybízový dort bez pečení

asi 12 porcí
Středně obtížné
30
pro letní mlsání
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
125 gpiškoty dětské kulaté
80 gmáslo rozpuštěné, zchlazené
Na náplň
2 balíčkyŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
200 mldžus z červených hroznů
500 gtvaroh polotučný měkký nebo Ricotta
500 gjogurt bílý polotučný
125 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 grybíz červený
50 gmaliny
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem.

2

Piškoty rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Rozdrcené piškoty smícháme v míse s rozpuštěným a vychladlým máslem. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na dno dortové formy a pomocí lžíce dobře umačkáme.

3

Želatinu necháme nabobtnat v hroznovém džusu. Ve velké míse pomocí ruční metly dobře rozmícháme tvaroh, jogurt, cukr a vanilínový cukr. Nabobtnalou želatinu v hroznovém džusu zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a vmícháme ji do tvarohovo-jogurtové hmoty. Náplň necháme stát dokud nezačne houstnout.

4

Rybíz a maliny (nebo ostružiny nebo borůvky) omyjeme a odstopkujeme. Ovoce zamícháme do náplně. Náplň nalijeme na korpus a dáme na cca 4 hodiny vychladnout do lednice.

5

Při vyndávání dortu nejprve uvolníme okraj formy příborovým nožem, pak rozevřeme okraj formy a odstraníme jej. Nožem podkrojíme (uvolníme) korpus od pečícího papíru a dort přeneseme na servírovací talíř.