Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a sůl elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme žloutky. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a krátce zašleháme na středním stupni s mlékem do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na přípravu bezé ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru sníh dotuha. Sníh stejnoměrně rozetřeme na těsto a posypeme sekanými oříšky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dva stejně velké obdélníky (20 x 30 cm). Na jeden obdélník naneseme povidla. Druhou část korpusu nakrájíme na 12 kousků.
Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání s vanilínovými cukry dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačky. Vmícháme rum a skořici a naneseme na povidla. Na povrch naskládáme nakrájené kousky korpusu a na 2 hodiny uložíme do chladničky.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :60 Středně obtížnéasi 12 porcí