Flag

Špenátové koláčky

12 kusů
Jednoduché
40
Slané koláčky se hodí na každodenní svačinku. Připravíte je jednoduše s Kypřicím práškem do pečiva Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gšpenát listový mražený
400 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 KLsůl
80 gmáslo změklé
150 mlmléko polotučné
pepř čerstvě mletý
muškátový oříšek čerstvě nastrouhaný
2 ksbílek
Na potření a posypání
2 ksžloutek
50 gsýru čedar strouhaný
Na dip
250 gricotta nebo polotučný tvaroh ve vaničce
130 gzakysaná smetana
sůl
pepř čerstvě mletý
mletá sladká paprika
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Špenát necháme na sítku rozmrazit. Na těsto v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme máslo, mléko, sůl, pepř a bílky a ručně vypracujeme hladké těsto. Nakonec zapracujeme špenát. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme kouli a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

2

Povrch pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme žloutky a posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Na přípravu dipu v misce smícháme ricottu nebo tvaroh se zakysanou smetanou, solí, pepřem a paprikou a vymícháme dohladka.

4

Pečivo podáváme teplé s dipem.