Flag

Sváteční lanýže

asi 80 kusů
Jednoduché
50
Čokoládové pohlazení
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Ganache lze dochutit také instantní kávou, rumem, ovocnou šťávou nebo různými druhy Aroma Dr.Oetker. Bílou ganache můžeme obarvit i Barvami gelovými potravinářskými Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na ganache z hořké čokolády
200 gčokoláda hořká
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
100 mlsmetana ke šlehání 33%
1 PLmáslo - změklé
Na ganache z mléčné čokolády
200 gčokoláda mléčná
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
80 mlsmetana ke šlehání 33%
1 PLmáslo - změklé
Na ganache z bílé čokolády
200 gčokoláda bílá
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
70 mlsmetana ke šlehání 33%
1 PLmáslo - změklé
Na ozdobení
trochukandované ovoce
trochumandle
trochuořechy vlašské nebo kešu, para, lískové,...
trochucukr kandys
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou i hladkou
košíček na pralinky (menší)
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu ganache z hořké čokolády nasekáme čokoládu na kousky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň nožem vyškrábneme. V kastrůlku přivedeme smetanu s dření k varu. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a máslo a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ganache naneseme do mísy a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Stejným způsobem připravíme i ganache z mléčné a bílé čokolády.

3

Vychladlou ganache vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a do košíčků tvoříme lanýže.

4

Ozdobíme dle vlastní fantazie a chuti.

5

Lanýže uchováváme v chladničce.

Náš tip

  • Tip: Ganache lze dochutit také instantní kávou, rumem, ovocnou šťávou nebo různými druhy Aroma Dr.Oetker. Bílou ganache můžeme obarvit i Barvami gelovými potravinářskými Dr.Oetker.