Flag

Tartaletky s jahodami a želé

8 porcí
Jednoduché
70
Letní dezert s čerstvými jahodami, Creme Olé a Dort-želé Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
50 gcukr
špetkasůl
100 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
Na náplň
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
250 gjahody
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
Ještě potřebujeme
1 ksplech na pečení
forma na tartaletky (Ø 10 cm)
potravinářská folie
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 8 stejných dílů. Každý díl vymačkáme do vymazané formičky a položíme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: asi 170 °C

Horkovzdušná trouba: asi 150 °C

3

Tartaletky necháme zchladnout. Poté vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obalu. Naneseme ji na dno tartaletek a pomocí lžičky rozetřeme. Necháme zatuhnout.

5

Na přípravu náplně v míse vyšleháme Crème Olé se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naneseme do cukrářského sáčku a tartaletky naplníme.

6

Ozdobíme plátky jahod  a potřeme želé připraveným s vodou a cukrem podle návodu na obale. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.