Flag

Utopený hruškovo-čokoládový koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
65
Jde o lahodnou kombinaci hrušek se šťavnatým čokoládovým třeným těstem a doladěné Polevou Duo kakao-skořice Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
700 ghrušky
175 gmáslo změklé
125 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
200 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
15 gHolandské kakao Dr. Oetker
50 gčokoláda hořká strouhaná
Na ozdobení
1 balíčekPoleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta hrušky oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Na povrch naneseme kousky hrušek a lehce je zamáčkneme do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč necháme zchladnout.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koláče dozdobíme.