Flag

Vánoční stromeček

2 ks
Jednoduché
115
Vánoční jedlá dekorace nebo originální vánoční dárek ze 100% vaječných bílků Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Na ozdobení
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou a hladkou trubičkou
špejle silnější (2x)
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Třetinu těsta necháme bílou. Zbylé těsto obarvíme zelenou barvou, které naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme těsně vedle sebe pusinky do tvaru stromečku a posypeme zdobením. Bílé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou nebo řezanou trubičkou a do stromečku vytvoříme malé bílé pusinky. Nakonec pod stromeček vsuneme špejli. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.