Flag

Vánoční věnec

1 ks
Jednoduché
115
Krásný vánoční věnec ze 100% vaječných bílků Dr. Oetker, který můžete použít jako jedlou dekoraci na adventní stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda studená
250 gcukr
Na ozdobení
granátové jablko
višně mražené
moučkový cukr
rozmarýn (větvičky)
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme věnec. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a věnec necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyjmeme z granátového jablka jadýrka. Višně obalíme v moučkovém cukru a povrch věnce ozdobíme. Přidáme větvičky rozmarýnu.