Flag

Vegan Banoffee Irský koláč

12 porcí
Středně obtížné
100
Tradiční irský koláč. Připravte veganskou specialitu se Zlatým klasem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
280 govesné vločky
120 gořechy vlašské
80 gcukr třtinový
0,5 KLsůl
125 gmáslo vegan změklé
Na obložení
4 ksbanán oloupané a nakrájené na kolečka
citrónová šťáva z jednoho citrónu
Na náplň
400 mlkokosové mléko
170 gcukr třtinový
0,5 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
špetkasůl
Na ozdobení
1 zarovnaná PLcukr
150 gveganská smetana
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
ponorný mixér
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu vložíme do mísy vločky, ořechy, cukr a sůl a zamícháme. Přidáme máslo a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Korpus naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a přimáčkneme na dno a strany formy. Dno korpusu na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na obložení v míse pokapeme banány a opatrně promícháme.

4

Na náplň nalijeme do kastrůlku kokosové mléko. Přidáme cukr, Zlatý klas a sůl a na mírném ohni povaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Banány naneseme na korpus, zalijeme náplní a necháme vychladnout. Uložíme asi na 3 hodiny do chladničky.

5

Před podávání dozdobíme vyšlehanou smetanou s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.