Flag

Veganský celerový krém s jablky

4 porce
Jednoduché
60
Podzimní super polévka s veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Super k polévce jsou i opečené krutony z kváskového chleba nebo na pánvi opečené vlašské ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Suroviny
300 gceleru
300 gjablek
150 gbrambor
1 kscibule
2 PLolivový olej
sůl podle chuti
zeleninový vývar dle potřeby
2 PLveganská smetana
Na ozdobu
bylinky (čerstvé)
1 PLveganská smetana
vařená cizrna posypaná solí a uzenou mletou paprikou, pokapaná olejem a upečena do křupava
1

Veškerou zeleninu a jablka oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme na plech s pečícím papírem, jemně posolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud vše nezměkne. Pečeme 25 minut na 200 °C.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Potom přendáme do hrnce, zalijeme vývarem kousek nad zeleninu a rozmixujeme. Vmícháme smetanu, povaříme, podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dochutíme solí, případně mletým pepřem.

3

K polévce se bude výborně hodit křupavá cizrna, kterou uvařenou nebo z konzervy posypeme solí, mletou uzenou paprikou a troškou grilovacího koření, promícháme, potřeme olivovým olejem a dáme upéct do křupava. Pečeme 15 minut na 180 °C.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Náš tip

  • Super k polévce jsou i opečené krutony z kváskového chleba nebo na pánvi opečené vlašské ořechy.