Flag

Veselé mini tartaletky

asi 24 ks
Jednoduché
40
Nejen na dětskou oslavu doplněné Zlatým klasem Dr.Oetker a osvěžujícím ovocem
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro intenzivnější chuť vanilky můžeme do náplně přidat Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na mini muffiny
Na těsto
250 ghladká mouka
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
125 gmáslo změkklé, nebo margarín
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
100 mlmléko plnotučné
250 mlsmetana ke šlehání 33%
40 gcukr
100 mlvoda
Na ozdobení
200 gsměs lesní ovoce
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 24 stejných dílů, z každého vytvoříme placičku a vtlačíme do vymazané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Korpusy opatrně vyjmeme z formy a necháme zchladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale jen se 100 ml mléka smíchanými s 250 ml smetany a cukrem. Horkým Zlatým klasem naplníme korpusy a necháme vychladnout.

4

Povrch tartaletek ozdobíme očištěným ovocem a uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Náš tip

  • Pro intenzivnější chuť vanilky můžeme do náplně přidat Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker.