
Karobová ořechová bábovka s karobovou polevou
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilínovým cukrem, vodou a olejem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme rozinky a ořechy. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 190 °C
Teplota trouby s větrákem: 170 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Polevu připravíme ve vodní lázni, do teplovzdorné misky vložíme máslo, cukr, karob, mléko a Solamyl. Misku položíme nad hrnec s mírně bublající vodou, miska se nesmí dotýkat hladiny. Za stálého míchání krátce povaříme. Polevu nalijeme na povrch bábovky a necháme ji zatuhnout.
Související recepty

Kořeněné kakaové pusinky s ořechy

Domácí kváskový mazanec

Plněná čokoládová vejce

Koláč Lemongrass

Karobová bábovka s kardamomem

Karobové Míša řezy
