Flag
Dezerty jako z cukrárny
Inspirace
Inspirace
Dezerty jako z cukrárny

Chcete připravit z pohodlí domova chutné a na pohled krásné zákusky jako z cukrárny? Díky našim jednoduchým radám, jak správně pracovat se želé či želatinou, to hravě zvládnete. Odteď budou vaše dezerty nejen chuťovým, ale i vizuálním zážitkem, kterému nikdo neodolá!

Želé a želatina, jaký je rozdíl?

Na úvod je třeba ujasnit si základní rozdíly mezi na první pohled velmi podobnými přísadami, jejichž složení, vlastnosti a použití se výrazně liší.

Želatina je živočišného původu a při přípravě krému či aspiku se nesmí vařit, pouze ohřívat.

Naopak, želé je rostlinného původu a při jeho přípravě musí projít varem minimálně po dobu 1 minuty.

Více o rozdílech mezi želé a želatinou se dozvíte ZDE.

Recepty s želé a želatinou

24 výsledků

6 z 24 výsledků zobrazeno

Naše výrobky koupíte ve vybraných řetězcích. Žádejte kvalitu!


Více informací

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálních sítích