Flag

Cibulový chléb

1 porce
Jednoduché
140
Netradiční slaný chlebíček s cibulovou náplní se Žitným kváskem Dr. Oetker vás svou chutí mile překvapí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 zarovnaná PLcukr
1 - 1,5 zarovnaná KLsůl
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
1 ksžloutek
250 mlvoda vlažná
0,5 KLkmín drcený
0,5 KLchilli mleté
4 PLmáslo rozpuštěné
Na náplň
2 kscibule
1 PLolej
špetkasůl
Na potření
1 ksbílek
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinářská folie
alobal
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, solí, droždím a kváskem. Přidáme vejce, žloutek, vodu, koření a máslo a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém místě kynout.

2

Na náplň cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji doměkka. Odstavíme, osolíme a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a pomocí válečku vyválíme na obdélník. Na těsto naneseme stejnoměrně cibuli a zarolujeme. Přeneseme do olejem vymazané formy a zakryjeme fólií a necháme ještě asi hodinu kynout.

4

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Poté zakryjeme alobalem a ještě asi 10 minut dopečeme, dokud chléb nebude mít požadovanou kůrku.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C