Flag

Kváskové placky

4 porce
Jednoduché
40
Zdravá alternativa pečiva, to jsou vynikající kváskové placky s rozmarýnem a Žitným kváskem Dr.Oetker, které můžete namazat pomazánkou nebo jen přikusovat.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na kvásek
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
2 PLžitná mouka hladká (plus další mouka na krmení kvásku)
voda stejné množství
Na těsto
450 gžitný kvásek
80 mlolivový olej
1 zarovnaná PLžitná mouka hladká
sůl dle chuti
1 zarovnaná KLrozmarýn sušený
Na posypání
sezamová semínka
sůl hrubozrnná
rozmarýn sušený
mák celý
Ještě potřebujeme
větší sklenice s víčkem
potravinářská folie
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu kvásku ve větší sklenici smícháme pro oživení sušený kvásek a trochu vody a necháme 30 minut stát. Přidáme mouku a stejné množství vody, dobře promícháme, přiklopíme víčkem a necháme stát při pokojové teplotě. Po 24h kvásek přikrmíme přidáním dalších 2 PL mouky a stejného množství vody. Další den krmíme již 2x denně. Kvásek je hotový po cca 4-5 dnech.

2

Na přípravu těsta naneseme do mísy kvásek a přidáme olej a důkladně zamícháme. Do kvásku vmícháme mouku, sůl a rozmarýn. Těsto pomocí stěrky rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch posypeme semínky, solí, rozmarýnem a mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení necháme vychladnout. Poté nakrájíme nebo natrháme na kousky.