Flag

Čokoládové trojhránky s brusinkami

asi 16 porcí
Jednoduché
40
Moučník pro každou příležitost  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníČokoládové Brownies Dr. Oetker
80 mlvoda studené
80 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na náplň
395 gbrusinky zavařených
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažné
Na ozdobení
30 gčokoláda hořká
Picture - Čokoládové Brownies Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs na brownies s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Ručně vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně smícháme v míse brusinky s vanilínovými cukry. Asi 2 PL odebereme stranou na ozdobení. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do šlehačky zlehka vmícháme brusinky.

3

Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačkové směsi.Náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Korpus nakrájíme na 8 obdélníků, které překrojíme na trojúhelníčky. Pomocí kávové lžičky do každého kousku vytlačíme důlek a vyplníme brusinkami a dozdobíme hoblinky s čokolády. Až do podávání uložíme do chladničky.