COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkovo řepový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Džem s extravagantní barvou a chuťovou kombinací jablek a řepy si jednoduše a rychle připravíte i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

O nás 8 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkovo řepový džem

Přísady:

500 g červená řepa
2 kg jablka (oloupané a nakrájené na malé kostky)
100 ml citrónová šťáva
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pektin Dr. Oetker
700 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme jablka a asi 5 minut povaříme do měkka. Odstavíme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jablkovo řepový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 105kJ
25kcal
498kJ
119kcal
Tuky 0.06g 0.28g
Sacharidy 6.41g 30.54g
Bílkoviny 0.11g 0.54g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek