COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkovo řepový džem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Džem s extravagantní barvou a chuťovou kombinací jablek a řepy si připravíte s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

asi 8 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkovo řepový džem

Přísady:

500 g červená řepa
2 kg jablek (oloupané a nakrájené na malé kostky)
100 ml citrónová šťáva
2 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pektin Dr. Oetker
700 g cukr

Ještě potřebujeme:

struhadlo
hrnec
ponorný mixér
8 ks sklenice vč. víček

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme jablka a asi 5 minut povaříme do měkka. Odstavíme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jablkovo řepový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 105 kJ
25 kcal
494 kJ
118 kcal
Tuky 0.06 g 0.28 g
Sacharidy 6.40 g 30.48 g
Bílkoviny 0.11 g 0.53 g