Flag

Jogurtový jahodový dort

asi 8 porcí
Jednoduché
90
Jahodová sezóna začíná! Připravte si vláčné jogurtové těsto, pudingový krém, čerstvé jahody a zalejte Dort-želé Dr. Oetker a uvidíte ten úspěch 😊!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
3 PLcukr
400 gbílý jogurt řecký
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
4 PLGustin bez lepku Dr. Oetker
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ksbílek
0,5 baleníČokoládové kousky Dr. Oetker
Na krém
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
250 mlmléko polotučné
100 gmáslo změklé
30 gmoučkový cukr
Na obložení a potření
250 gjahody nebo maliny čerstvé
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
200 mlvoda nebo ovocná šťáva
2 PLcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 22 cm)
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme jogurt, kůru a škrob smíchaný s kypřicím práškem. Zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Nakonec vmícháme čokoládové kousky. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme zchladnout.

3

Na krém uvaříme pudingový prášek s mlékem. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a po částech zašleháme vychladlý puding. Krém naneseme na povrch korpusu a uhladíme.

4

Na krém rozložíme očištěné ovoce. Zalijeme dort-želé připraveným s vodou nebo šťávou a cukrem podle návodu na obale. Uložíme do chladničky zatuhnout.