Flag

Kakaové cuketové řezy

asi 24 porcí
Jednoduché
55
Vláčné a velmi chutné řezy s ořechy a Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
5 PLolej
2 PLvoda
250 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
400 gcuketa oloupaná a nahrubo nastrouhaná
350 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
2 PLořechy vlašské nasekané
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s olejem, vodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme cuketu, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a ořechy. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

2

Na plechu necháme vychladnout.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vychladlý koláč polijeme. Necháme ztuhnout.