Flag

Medové řezy s kakaovým krémem

30 kusů
Středně obtížné
50
Medové řezy na odpolední svačinku, kterým nikdo neodolá.
Přísady
Příprava
Náš tip
Medové řezy chutnají nejlépe, když je necháme do druhého dne uležet v lednici. 
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
70 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
3 PLmléko polotučné
3 zarovnané PLmed tekutý
Na krém
500 mlmléko polotučné
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
100 gmoučkový cukr
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
0,5 balíčkuPoleva mléčná Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
váleček
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva mléčná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme na vále nebo v míse mouku a cukr. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, sodu, mléko, med a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly a každý vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm. Pomocí válečku plát přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 7 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení plát ihned stáhneme z plechu, položíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

3

Stejným způsobem upečeme i další 3 pláty.

4

Na přípravu krému uvaříme zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, místo cukru použijeme vanilínový cukr. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Máslo s cukrem a kakaem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny, do které po částech zašleháme puding.

5

Krémem slepíme upečené pláty a necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.

6

Na ozdobení polevy připravíme podle návodu na obale. Povrch polijeme polevou tmavou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí pocákáme mléčnou polevou. Před podáváním nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na řezy a podáváme.

Náš tip

  • Medové řezy chutnají nejlépe, když je necháme do druhého dne uležet v lednici.