na recept Meruňkovo-mandlová srdíčka
ponorný mixér | |
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 10 cm) | |
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 10 cm) | |
plech na pečení (30 x 40 cm) |
375 g | hladká mouka |
1 balíček | Droždí sušené Dr. Oetker |
75 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
125 g | máslo změklého nebo margarínu |
125 g | tvaroh polotučný měkkého |
1 ks | vejce |
470 g | kompot meruňkový (po odkapání) |
1 balení | Marcipán Dr. Oetker |
125 g | tvaroh polotučný měkkého |
2 PL | džem meruňkový |
50 g | mandle - plátků |
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně necháme meruňky na sítku odkapat. Marcipán nakrájíme na menší kousky a v míse s tvarohem pomocí mixéru rozmixujeme dohladka.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Srdíčka potřeme náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naneseme meruňky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: O nás 20 Minuty
Na ozdobení plátky mandlí opražíme na pánvi bez tuku a necháme vychladnout. V kastrůlku zahřejeme džem. Pomocí štětce nebo mašlovačky upečená srdíčka potřeme a posypeme plátky mandlí.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1528kJ 365kcal |
1130kJ 270kcal |
Tuky | 15.18g | 11.24g |
Sacharidy | 49.49g | 36.66g |
Bílkoviny | 7.74g | 5.74g |