Flag

Mramorované sušenky ve tvaru srdce

asi 40 kusů
Jednoduché
40
Srdíčkové sušenky potěší nejen na svátek všech zamilovaných. Krásně ozdobit je můžete s širokým sortimentem zdobení Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Fondán válíme na pracovní ploše poprášené moučkovým cukrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 gmoučkový cukr
125 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
Na ozdobení a potření
1 balíčekFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Dekor mix růžový Dr. Oetker
trochumed tekutý
Ještě potřebujeme
formička ve tvaru sdríčka (Ø asi 6 cm)
2 ksplech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Dekor mix růžový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme máslo, vejce a aroma a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Sušenky necháme vychladnout.

3

Fondán vyjmeme z balíčku a postříkáme růžovou barvou. Jemně prohněteme, aby vzniklo mramorování, a vyválíme pomocí válečku. Vykrajovátkem vykrájíme srdíčka. Vychladlé sušenky potřeme pomocí štětečku medem a srdíčka z fondánu přilepíme. Nakonec přilepíme medem i růžové zdobení.

Náš tip

  • Fondán válíme na pracovní ploše poprášené moučkovým cukrem.