COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Netradiční džem ze švestek

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální švestkový džem s vínem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.

O nás 7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Netradiční džem ze švestek

Přísady:

1,5 kg švestky (očištěné, odpeckované)
2 ks pomeranč chemicky neošetřený
350 ml červené víno
2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker
700 g cukr
1 balíček Pektin Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Švestky, víno, pomerančovou šťávu, kůru a skořicový cukr v hrnci dobře promícháme. Pektin Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek