COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Netradiční džem ze švestek

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální švestkový džem s vínem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.

asi 7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Netradiční džem ze švestek

Přísady:

1,5 kg švestky (očištěné, odpeckované)
2 ks pomeranč chemicky neošetřený
350 ml červené víno
2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker
700 g cukr
1 balíček Pektin Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Švestky, víno, pomerančovou šťávu, kůru a skořicový cukr v hrnci dobře promícháme. Pektin Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Netradiční džem ze švestek

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 121 kJ
29 kcal
649 kJ
155 kcal
Tuky 0.04 g 0.20 g
Sacharidy 7.04 g 37.07 g
Bílkoviny 0.08 g 0.42 g