Flag

Polévka z batátů s gremolatou

asi 6 porcí
Jednoduché
40
Krémová polévka s rafinovanou přísadou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Bez gremolaty se polévka může zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Polévka
700 gbatátů
50 gšalotka
trochuzázvor (cca 2 cm)
2 kscitrón chemicky neošetřený
2 PLolivový olej
800 mlzeleninový vývar
100 mlkokosové mléko
150 gveganská smetana
pepř černý čerstvě mletý
Gremolata
1,5 PLsezamová semínka
100 gpórek
1 PLolivový olej
1

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Limety omyjeme horkou vodou, utřeme dosucha, tence oloupeme a kůru pokrájíme na velmi jemné proužky, případně limety oloupeme pomocí škrabky na citrusovou kůru. Kůru nasekáme najemno. Limety odšťavníme.

2

Polévka

Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Opečeme na něm batáty, šalotku a zázvor. Přilijeme zeleninový vývar a všechno společně dusíme pod pokličkou přibližně 10 minut doměkka. Polévku rozmixujeme na pyré. Přimícháme kokosové mléko a převaříme. Do polévky přimícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem a cca 2 PL limetové šťávy.

3

Gremolata

Sezamová semínka opražíme bez tuku na pánvi s nepřilnavým povrchem do zlatohněda a necháme vychladnout na talíři. Pór očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej a pór podusíme cca 6 minut. Pór smícháme se sezamem, limetovou kůrou a trochou soli. Polévku z batátů podáváme s gremolatou.

Náš tip

  • Bez gremolaty se polévka může zamrazit.