Flag

Řezy se zakysanou smetanou a drobným ovocem

asi 16 kusů
Náročné
60
musíte ochutnat
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma obdelníková (23 x 33 cm) nebo pekáč z varného skla (vnitřní rozměry asi 30 x 26 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 gmáslo změkklé nebo margarín
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
špetkasůl
Na náplň
1 kgovoce např. maliny, ostružiny, borůvky, rybíz, jahod
1 baleníKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
300 mlvoda teplá
750 gzakysaná smetana
Na polevu
2 balíčkyDort-želé červené Dr. Oetker
4 PLcukr
250 mlvoda
250 mlšťáva jablečná
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Skleněnou zapékací mísu nebo formu vymažeme. Předehřejeme troubu.


Elektrická trouba: asi 200 °C Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

2

V míse smícháme mouku a kypřicí prášek. Přidáme zbytek přísad na těsto a vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem (s hnětacími háky) krátce na nejnižší stupeň, pak na nejvyšší stupeň do těsta. Těsto krátce prohněteme na pracovní ploše lehce vysypané moukou. Těsto vyválíme na dně skleněné zapékací mísy nebo formy, přitom vytvarujeme okraj o výšce asi 1,5 cm. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Skleněnou zapékací mísu nebo formu vložíme na rošt do trouby.


Umístění: spodní třetina Doba pečení: asi 17 minut Korpus ve formě necháme vychladnout na mřížce.

3

Maliny a ostružiny přebereme. Ostružiny omyjeme a přebereme. Omyjeme rybíz a otrháme jednotlivé kuličky. Jahody omyjeme, odstraníme okvětí a nakrájíme na čtvrtky. Smetanovou krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, použijeme však 300 ml teplé vody, dekorační cukr (je součástí balení) a zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na dno a na povrch rozdělíme drobné ovoce.

4

Připravíme dort želé z cukru, vody a šťávy podle návodu na obalu a naneseme na povrch ovoce. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.


U rozevírací formy odstraníme rámeček a koláč nakrájíme na obdélníkové řezy.