COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Řezy se zakysanou smetanou a drobným ovocem

musíte ochutnat

O nás 16 kusů

předpokládáme již zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Řezy se zakysanou smetanou a drobným ovocem

Ještě potřebujeme:

dortová forma obdelníková (23 x 33 cm) nebo pekáč z varného skla (vnitřní rozměry asi 30 x 26 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 g máslo změkklé nebo margarín
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
špetka sůl

Na náplň:

1 kg ovoce např. maliny, ostružiny, borůvky, rybíz, jahod
1 balení Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
300 ml voda teplá
750 g zakysaná smetana

Na polevu:

2 balíčky Dort-želé červené Dr. Oetker
4 PL cukr
250 ml voda
250 ml šťáva jablečná

preparation

příprava

1

Skleněnou zapékací mísu nebo formu vymažeme. Předehřejeme troubu.

Elektrická trouba: asi 200 °C Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

2

V míse smícháme mouku a kypřicí prášek. Přidáme zbytek přísad na těsto a vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem (s hnětacími háky) krátce na nejnižší stupeň, pak na nejvyšší stupeň do těsta. Těsto krátce prohněteme na pracovní ploše lehce vysypané moukou. Těsto vyválíme na dně skleněné zapékací mísy nebo formy, přitom vytvarujeme okraj o výšce asi 1,5 cm. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Skleněnou zapékací mísu nebo formu vložíme na rošt do trouby.

Umístění: spodní třetina Doba pečení: asi 17 minut Korpus ve formě necháme vychladnout na mřížce.

3

Maliny a ostružiny přebereme. Ostružiny omyjeme a přebereme. Omyjeme rybíz a otrháme jednotlivé kuličky. Jahody omyjeme, odstraníme okvětí a nakrájíme na čtvrtky. Smetanovou krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, použijeme však 300 ml teplé vody, dekorační cukr (je součástí balení) a zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na dno a na povrch rozdělíme drobné ovoce.

4

Připravíme dort želé z cukru, vody a šťávy podle návodu na obalu a naneseme na povrch ovoce. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

U rozevírací formy odstraníme rámeček a koláč nakrájíme na obdélníkové řezy.

Nutriční hodnoty na recept Řezy se zakysanou smetanou a drobným ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1089kJ
260kcal
741kJ
177kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek