COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Roláda s vanilkovým krémem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Atmosféra slunečných dnů

1 roláda

pro zkušené 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Roláda s vanilkovým krémem

Na piškotové těsto:

5 ks bílek
150 g moučkový cukr
5 ks žloutek
150 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
350 ml mléko polotučné
1 zarovnaná PL cukr
125 g máslo
2 PL moučkový cukr

Na ozdobení:

3 - 4 PL džem malinový
1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a vyšleháme dotuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 - 25 minut

2

Upečený piškot ihned vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme papír na pečení a stáhneme. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.

3

Na náplň uvaříme puding s cukrem a mlékem na hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Do máslové hmoty postupně přidáme pudingový krém a vše dobře vyšleháme.

4

Vychladlý piškot opatrně rozvineme. Džem protřeme přes sítko, aby se lépe roztíral. Nejprve piškot potřeme džemem, potom vanilkovým krémem a stočíme do rolády.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a naneseme na roládu. Polevu rovnoměrně rozetřeme štětečkem po celém povrchu rolády.

Nutriční hodnoty na recept Roláda s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 13151 kJ
3141 kcal
1273 kJ
304 kcal
Tuky 156.99 g 15.20 g
Sacharidy 407.15 g 39.41 g
Bílkoviny 33.04 g 3.20 g