COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sýrové tyčinky plněné masem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

na párty

asi 18 kusů

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Sýrové tyčinky plněné masem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaných KL cukr
3 PL olej
250 ml voda vlažné

Na náplň:

100 g rajčata cherry
250 g mleté maso
1 ks vejce
125 g zakysaná smetana
cibule červená - menší
0,5 zarovnaná KL provensálské koření
špetka sůl
špetka pepř

Na potření:

2 PL mléko polotučné
100 g tvrdý sýr nastrouhaný např. Gouda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně rajčata nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme maso, vejce, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, koření, sůl a pepř a vařečkou důkladně promícháme.

3

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájíme 9 obdélníků, na spodní třetinu každého obdélníku naneseme náplň a zarolujeme. Tyčinky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem a posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

4

Tyčinky lze podávat teplé i studené.

Nutriční hodnoty na recept Sýrové tyčinky plněné masem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 762 kJ
182 kcal
942 kJ
225 kcal
Tuky 7.41 g 9.14 g
Sacharidy 21.41 g 26.43 g
Bílkoviny 7.77 g 9.60 g