COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční crocquembouche

Vánoce ve velkém stylu

O nás 50 kusů

předpokládáme již zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční crocquembouche

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrářský sáček se slabou trubičkou
tvrdý papír o velikosti A3
sešívačku
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky

Na těsto:

125 ml voda
125 ml mléko polotučné
100 g máslo
160 g hladká mouka
5 g cukr
špetka sůl
4 ks vejce

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
150 g máslo změklého
50 g moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
150 g cukr
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balíček Fondán Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem a máslem. Přidáme mouku smíchanou s cukrem a solí a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček naplníme těstem a na vymazané plechy tvoříme pusinky o Ø asi 3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, ale jen s 400 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a šleháme dohladka. Náplň vložíme do cukrářského sáčku s úzkou trubičkou a pečivo naplníme. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Z tvrdého papíru a papíru na pečení vytvoříme kornout o výšce asi 23 cm a základnou o průměru asi 8 cm tak, aby papír na pečení byl z vnější strany kornoutu. Kornout sešijeme sešívačkou a položíme na podnos.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Cukr v kastrůlku necháme zkaramelizovat. Asi ⅓ pečiva namáčíme do polevy a zdobíme kuličkami. Část namáčíme v karamelu a ozdobíme kuličkami. Pomocí karamelu lepíme kuličky od základny nahoru po celém vnějším obvodu kornoutu. Fondán vyválíme a pomocí formičky vykrájíme hvězdičky, které použijeme na ozdobení. Do karamelu namočíme vidličku a vytvoříme nitky, kterými zdobíme dezert po celém obvodě.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční crocquembouche

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 473kJ
113kcal
1214kJ
290kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek